субота, 23 травня 2015 р.

Експерти «Офісу реформ» відвідали Кам’янський та Чигиринський райони


На Черкащині продовжується процес обговорення пропозицій до перспективного плану об’єднання громад. Так, експерти «Офісу реформ» здійснили чергові робочі поїздки в місцеві громади, а саме – в Чигиринський та Кам’янський райони.
-         Приємно здивувала активність сільських голів, адже, що в Кам’янці, що в Чигирині на зустрічах були присутні усі голови сільських рад, - розповідає експерт «Офісу реформ» Сергій Маслак. – На Кам’янщині, де нині розташовані 1 міська і 18 сільських рад (23 села та 6 селищ) планується утворити одну громаду. А от в Чигиринському районі (кількість міських і сільських рад аналогічна, проте 28 сіл і 7 селищ) РДА пропонує утворити дві громади – Трущівську та Чигиринську.
За словами Сергія Маслака, основні питання, які турбують людей – це повноваження громади щодо розпорядження землею та водними ресурсами, а також розвиток інфраструктури на селі.

-                     На таких зустрічах ми пояснюємо жителям громад, що із проведенням реформи люди на місцях отримають кошти та повноваження і зможуть більш ефективно розпоряджатися заробленим, а отже – займатися розвитком та благоустроєм територій, на яких живуть, - пояснив Сергій Маслак.

Немає коментарів:

Дописати коментар