четвер, 28 травня 2015 р.

Катеринопільський район: експерти «Офісу реформ» відвідали Катеринопільський район


На Черкащині триває процес обговорення пропозицій до перспективного плану

об’єднання громад. Так, експерти «Офісу реформ» здійснили чергові робочі поїздки в місцеві громади, а саме – в Катеринопільський район.
-Питання об’єднання територіальних громад нині є дуже актуальним, тож на зустрічі були присутні усі голови сільських рад, - розповідає експерт «Офісу реформ» Сергій Маслак. – На Катеринопільщині, де нині розташовані 2-і селищні та 22-і сільських рад робочою групою запропоновано утворити дві громади – Катеринопільську та Мокрокалигірську.
За словами Сергія Маслака, основні питання, які турбують людей – це проблема працевлаштування людей, які втратять роботу при реформуванні, яка роль старост та за якою закордонною моделюю буде проводитись об’єднання.
-На таких зустрічах ми пояснюємо жителям громад, що із проведенням реформи люди на місцях отримають кошти та повноваження і зможуть більш ефективно розпоряджатися заробленим, а отже – займатися розвитком та благоустроєм територій, на яких живуть, - пояснив Сергій Маслак. – Посада сільського голови зміниться на посаду сільського старости, який буде ефективним менеджером. Модель реформи змішана, але в основному, за польським зразком.


Немає коментарів:

Дописати коментар