вівторок, 7 липня 2015 р.

Експерти «Офісу реформ» здійснили робочу поїздку у Черкаський район





З робочим візитом відвідали села Лозівок та Єлизаветівка експерти «Офісу реформ». Разом із першим заступником голови Черкаської РДА Сергієм Степанюком експерти розповіли жителям сіл про переваги об’єднання, згідно ухваленого Черкаською обласною радою перспективного плану. 




- Жителів Лозівка та Єлизаветівки цікавили питання додаткового фінансування об’єднаних громад, розподілу землі, а також подальшого функціонування школи і ФАПУ, - коментує експерт «Офісу реформ» Сергій Слинько. – Ми пояснили представникам громади, що після об’єднання громада отримає 60% ПДФО та частину інших податків і зборів, а також повноваження самостійно розпоряджатися цим ресурсом. Тож, при потребі, жителі сіл зможуть спрямовувати ці кошти на дофінансування бюджетних установ освіти і медицини.
Нагадаємо, що згідно рішення Будищенської сільської ради напередодні було дано згоду на добровільне об’єднання територіальних громад сіл Будище, Лозівок, Єлизаветівка, Новоселівка, Свидівок, селища Сокирне та села Геронимівка в одну територіальну громаду з центром у селі Свидівок.

Немає коментарів:

Дописати коментар