середа, 15 липня 2015 р.

Експерт черкаського «Офісу реформ» зустрівся з сенатором США





Днями відбулася зустріч активних представників громадського сектору України
з сенатором США Томасом Е. Дешлом. Черкащину на зустрічі представляв експерт «Офісу реформ» Сергій Слинько. Як розповів експерт, сенатор поділився з громадськими діячами досвідом реформ, які пройшли Сполучені Штати, а також дав кілька порад українцям.

- Під час дискусії ми обговорили черкаські реалії адмінреформи, яка не так швидко і якісно просувається в регіоні, якби цього хотілося. Я звернув увагу сенатора на те, що переважно населення з пересторогою ставиться до прийдешніх реформ з огляду на безуспішні спроби адмінреформи за останні 23 роки незалежності. Тому наше завдання – спілкуватися з жителями райцентрів, невеличких міст та сіл і багато сил та часу витрачати на роз’яснення суті реформ та її переваг для об’єднаних громад. Навіть після роз’яснень не всі громади готові керуватися економічними показниками і подеколи приймають емоційні рішення лишатися в нинішньому безперспективному стані, - прокоментував Сергій Слинько.
 Під час обговорення питання адмінтерреформи Томас Е. Дешл зауважив, що реформування не відбувається блискавично, оскільки Україна йде до демократії 20 років, а США - 200. І хоча пророблено досить серйозну і тривалу роботу, сенатор оцінює демократію у штатах на 8 із 10 балів.
- Хочу висловити  свою повагу українцям, які просувають реформи і побажати їм успіху у розбудові цього нового будинку демократії, свободи та можливостей, - зауважив Томасом Е. Дешл.
 На зустрічі було обговорено кроки, які має здійснити міжнародна спільнота та громадянське суспільство для просування країни у демократичному напрямку. Врахували також пропозиції Сергія Слинька. Серед них - міжнародна підтримка тих громад, які вже вирішили об’єднатися, та підготовіка «агентів змін» у кожній з потенційних об’єднаних громадах, які могли б розвивати реформи у цих громадах.

Немає коментарів:

Дописати коментар