понеділок, 17 серпня 2015 р.

Експерти «Офісу реформ» відвідали Золотоніщину


Експерти Черкаського «Офісу реформ» здійснили чергову робочу поїздку в
с.Драбівці Золотоніськьго району. Нагадаємо, що у громад Золотоніщини виникало багато питань та різних варіантів об’єднання, саме тому було вирішено збільшити кількість роз’яснювальних зустрічей з громадою кожного села.
У селі Драбівці на зустріч на тему "Чого чекати від об'єднання громад" завітали не лише жителі села, а й голови сільрад та депутати сільрад навколишніх сіл. Вони запропонували внести зміни до перспективного плану, а саме - створити Драбівецьку об'єднану громаду до якої планують включити 9 населених пунктів: с. Драбівці, с. Сеньківці, с. Маркизівка, с. Ашанівка, с. Ковтуни, с. Мицалівка, с. Подільське, с. Скориківка, с. Львівка.

-  На цій зустрічі,  ми вже традиційно спростовували міфи про те, що  реформа не на часі, бо в країні війна. Розмежовували поняття  колективізації та децентралізації, пояснили, що реформи завжди не на часі, але починати їх треба зараз, бо ми вже й так спізнилися на 10-15 років, - коментує експерт «Офісу реформ» Сергій Маслак. - Присутні дійшли згоди, що в нинішніх умовах потрібно об'єднуватись, але їх об'єднання буде відрізнятися від перспективного плану. Проте, слід зауважити, що остаточне рішення, щодо того, які саме зміни вносити до перспективного плану, прийматиме сесія обласної ради, яка відбудеться 28 серпня.

Протягом найближчих тижнів експерти «Офісу реформ» здійснять ще декілька поїздок для проведення роз’яснювальних зустрічей в Звенигородці та Шполі.

1 коментар:

  1. Слід зауважити, що на зустрічі не було пасивних. Учасники самі розглянули три можливих варіанти подальшого розвитку подій і вибрали той, який, на їхню думку, буде найбільше задовільняти громади їхніх сіл. Знаково те, що ця думка співпала з думкою експертів Офісу реформ. Але такий варіант обєднання не відповідає затвердженому перспективному плану, і ми не зможемо до 28.08 провести усю процедуру, щодо внесення у нього відповідних змін. Та ми не заспокоюємось і будемо відстоювати свою громаду.

    ВідповістиВидалити